Onze merken

Ga gelijk naar informatie over een bepaald merk:

Hyundai

Filius Machines B.V. is dealer van Hyundai Grondverzetmachines. Hyundai is een Koreaanse multinational, heeft sinds de oprichting een uitstekende reputatie opgebouwd en is momenteel onderverdeeld in zes bedrijfstakken. Het onderdeel 'Construction Equipment' richt zich op het produceren van grondverzetmachines en vorkheftrucks.

Alle machines worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd, en komen per schip aan in Antwerpen. Het Europese hoofdkantoor in gevestigd in Tessenderlo, België, op circa 70 minuten rijden van 's-Gravendeel. Op deze locatie is onder andere het trainingscentrum geplaatst en het onderdelenmagazijn. Hiervan uit worden wij voorzien van onderdelen waarbij we gebruik kunnen maken van nachtleveringen en directe koeriers services.

Hyundai levert minigravers met een eigen gewicht van 1.000 KG tot 9 Ton. Alle machines voldoen aan de Stage-5 emissie eisen en kunnen vanuit de fabriek geleverd worden met vele opties zoals proportionele sorteerfunctie, extra ballastgewichten of een hydraulisch verstelbare hoofdgiek.

De Hyundai rupsgraafmachines beginnen bij een eigen gewicht van circa 12 ton en lopen door tot circa 120 Ton. Filius richt zich voornamelijk op de machines tot 35 Ton welke nagenoeg allemaal zijn voorzien van een Cummins Stage-5 dieselmotor. Enkele onderscheidende punten zijn het AAVM-camerasysteem waarbij het lijkt of er een drone boven de machine hangt, de rubber doppen op de opstappen welke de kans op uitglijden minimaliseren en het degelijke stalen plaatwerk.

De serie mobiele graafmachines is volledig herzien met de komst van de Stage-5 uitvoeringen. Het kleinste model is de R55W-9A, welke zeer compact is met een breed toepassingsgebied in bijvoorbeeld het stratenmaker werk, maaikorven of leidingrenovaties. Onze HW140A en HW160A zijn compact gebouwd met een centrale plaatsing van de giekophanging, zware ZF assen en Cummins motor met grote inhoud. De HW170A-CR is nagenoeg een binnendraaier met ruime cabine en de modellijn wordt gecompleteerd met een echte krachtpatser, de HW210A.

De range wielladers loopt van 9 tot circa 32 Ton. Veel modellen zijn uitgerust met een Cummins 6 cilinder motor, ZF powershift transmissie en ZF assen. Bij de assen zijn er verschillende keuzemogelijkheden ten aanzien van het differentieel, waardoor we voor iedere toepassing de juiste asconfiguratie kunnen leveren. Tevens kunnen we enkele modellen leveren met een CVT transmissie, welke in de juiste toepassing brandstofbesparing en een hogere capaciteit kunnen realiseren. Er zijn verschillende giekconfiguraties leverbaar zoals een Z-bar frame, PZ-frame, verlengd laadframe en een frame met 2 bakcilinders en parallel geleiding.

Bij alle Hyundai machines geldt dezelfde basis filosofie; bewezen techniek met een goede prijs/ kwaliteit verhouding.

Joskin

Joskin is een Belgische producent van door trekkers getrokken machines welke worden geproduceerd in 3 verschillende Europese fabrieken. Joskin ontwikkelt alles zelf en is al zeer snel gestart met het toepassen van lasersnijden in het productieproces. Dit biedt als voordeel dat er nagenoeg geen warmte in het materiaal wordt gebracht en dat het nabewerken tot een minimum behoort. Filius richt zich al jaren op de verkoop en service van Joskin gronddumpers en waterwagens welke veelal hun weg vinden in de aannemerij, maar we bieden meer.

De lijn gronddumpers loopt van een enkel-as 5 tonner tot een drie-assige 35 Tonner. Alle laadbakken worden geproduceerd uit Hardox 450 en er zijn verschillende onderstel varianten mogelijk. Hierbij kunt u denken aan blad vering, pendeltandem, hydraulische vering al dan niet in combinatie met driehoek ophangingen. Afdeksystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken en Filius produceert sinds enige jaren in eigen beheer hydraulisch bediende afdekluiken. Meer informatie over onze Filius Luiken vindt u op de site onder de Werkplaats.

De waterwagens zijn gebaseerd op de Joskin vacuüm-wagens of mesttanks. Het gamma begint bij een volume van 3 kuub en loopt door tot ruim 30 kuub. Vanuit de fabriek zijn er vele opties mogelijk voor iedere toepassing. Zo kunnen we voor het verwerken van mest verschillende injecteurs leveren, doorstroommeters, DPA afgifte en werken met taakkaarten. In de toepassing van waterwagen kunt u denken aan een zuigarm, gestuurd onderstel en een centrifugaalpomp met kanon voor het nat houden van grote oppervlaktes. Daarnaast kunnen we tevens kantelende tanks leveren met een volledige achterdeur voor eenvoudig reinigen in bijvoorbeeld bentoniet.

Joskin produceert tevens een grote lijn met landbouwkipwagens. Deze modellen zijn opgedeeld in Trans-CAP en Trans-Space modellen. De CAP lijn is iets eenvoudiger geconstrueerd met laadvermogens tot circa 17 Ton. De Space lijn is zeer robuust met Hardox bodem en kan geleverd worden tot en met een baklengte van 9 meter.

Tevens produceert Joskin een complete lijn meststrooiers. Het begint bij eenvoudige enkelas strooiers met verticale walsen en loopt door tot drie-assige giganten met horizontale walsen en grote strooischotels. Vanuit de fabriek zijn er vele mogelijkheden ten aanzien van besturing van de machine, weegsystemen, DPA afgifte en strooi-aggregaten. Wij komen graag bij u langs om u te informeren over de verschillende mogelijkheden van het zeer uitgebreide JOSKIN pakket!

HET VOLLEDIGE JOSKIN GAMMA IN EEN ENKELE KLIK!

    

Kubota

Filius Machines B.V. is dealer van Kubota minigravers, rupsdumpers en wielladers.

Kubota is opgericht in 1890 door Gonshiro Kubota in Japan. Kubota staat voor degelijke kwaliteitsmachines. Op het gebied van de minigravers is Kubota sinds 2002 de nummer 1 van de wereld. De totale productie capaciteit wereldwijd is ruim 35.000 stuks per jaar.

Op het gebied van minigravers worden er machines geproduceerd met een eigen gewicht van 800 KG tot circa 9 ton. Er is in veel gewichtsklassen de keuze uit een binnen-draaier (U-serie) en compacte machine (KX-serie). Daarnaast zijn er bij veel modellen verschillende uitrusting niveau’s vanuit de fabriek beschikbaar. Zo kan een klant welke weinig eisen stelt zijn geld op zak houden en wordt de klant met hoge verwachtingen op zijn wenken bediend.

De rupsdumpers variëren in laadvermogen van 700 KG tot circa 3 Ton, en kunnen worden geleverd met elektrische aandrijving, benzinemotoren of dieselmotoren. Er zijn verschillende opties mogelijk zoals een hoogkieper welke direct in een containerbak kan dumpen of een roterende laadbak waarmee eenvoudig tijdens het rijden over de zijkant gelost kan worden.

Tot slot is er de complete lijn met compacte wielladers. Deze krachtpatsers beginnen bij een eigen gewicht van 1.150 KG en lopen door tot circa 5.000 KG. Er zijn vele opties vanuit de fabriek leverbaar zoals een lage voorwagen, instelbare regeling tussen rijden en extra functie, cabine en vele verschillende aanbouwdelen.

    
Leica

Leica is de toonaangevende producent voor laser- en GPS systemen. Zo produceert Leica onder andere een eenvoudige roterende waterpaslaser met 1 knop, een complete serie met lijnlasers voor het rioolwerk en hebben ze een serie met enkel- en dubbelschot roterende lasers. Daarbij zijn vele opties vanuit de fabriek leverbaar zoals verschillende statieven en baken, kijkers en afstandsbediening.

GPS is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de aannemerij. Leica biedt hierin verschillende oplossingen, beginnend bij een 2D-systeem. Dit kan uitgebreid worden naar een 3D-systeem, eventueel in combinatie met bijvoorbeeld een draaikantelstuk. De opbouw van het systeem wordt uitgevoerd door onze monteurs en inregeling geschiedt samen met een Leica medewerker. Het grootste voordeel merkt u pas in het gebruik; Leica heeft een goede assistentie met praktijk mensen die u op afstand kunnen assisteren zodat u snel weer verder kunt met de klus.

Weber

Weber is een Duitse producent van trilplaten en zaagmachines. Dit degelijke kwaliteitsproduct wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie, uit te breiden naar 5 jaar.

De trilstampers zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Allen voorzien van een Honda 4 takt benzinemotor en een dubbel luchtfilter. Het unieke punt van de Weber stamper is de smering van de stamper; dit gebeurt niet d.m.v. spatsmering, maar door een soort fietspomp. Hierdoor wordt het excentriek en de lagering optimaal gesmeerd.

De voorwaartse trilplaten, bekend als tegeltrillers, zijn leverbaar met slagkrachten van 10 tot 20 KN. Ze zijn voorzien van Honda benzinemotoren of Hatz dieselmotoren. Trillingen in het handvat worden zeer goed gedemd en de beugel is neerklapbaar waardoor ze ook achterin een kleine bestelbus passen. Als optie kan er gekozen worden voor bijvoorbeeld handgas, urenteller, wielstel of een kunststof ondermat.

De omkeerbare trilplaten zijn leverbaar met slagkrachten van 15 tot 100 KN. De wisseling van voor- naar achteruit gaat altijd hydraulisch en de motor ligt goed beschermd in het chassis. Nagenoeg ieder model kan geleverd worden in verschillende breedtes qua onderplaat en de kleinere modellen kunnen tevens voorzien worden van een wielstel. De grotere modellen kunnen geleverd worden met het MDM motorbeveiliging systeem of de CCD verdichtingsmeter.

De zaagmachines kunnen gebruikt worden voor het zagen van bijvoorbeeld asfalt of beton. De machines worden aangedreven door een Honda benzinemotor en de diameter van de zaagbladen loopt op tot 50 CM. Hiermee kunt u een werkdiepte bereiken van circa 19 CM.

Wij hebben een constant wisselende voorraad met trilplaten en stampers op ons bedrijf aanwezig. Kom gerust eens langs om u zelf te laten overtuigen van deze doordachte machines.

Heeft u vragen?