Werkplaats van Filius Machines B.V.

In onze werkplaats zijn wij gespecialiseerd in onderstaande werkzaamheden:

Opbouw van hydraulische en elektrische systemen.

In onze werkplaats worden de machines allemaal opgebouwd naar wens van de klant. De elektrische opbouw geschiedt vanuit een aparte kast met eigen voeding, zekeringen en relais. Hierdoor wordt de computer of printplaat van de basismachine niet overbelast en heeft u minder kans op stilstand. Hydraulische opbouw begint bij het monteren en afstellen van slangbreukventielen, een (proportionele) rotorfunctie en maaikorfventielen. Daarnaast hebben we de laatste jaren vele machines voorbereid voor het gebruik van machinale bestratings-apparatuur, zoals vacu√ľmtechniek of hydraulische klemmen. Wij werken zoveel mogelijk met leidingen in plaats van slangen. Dit oogt mooier en heeft een langere levensduur. Alle aansluitingen van de extra functies worden voorzien van schuin gemonteerde oplasblokken, zodat ook machinisten met grote handen de koppelingen eenvoudig kunnen (de)monteren.

Constructie werkzaamheden.

Machines die door ons afgeleverd worden zijn veelal voorzien van een op maat gemaakte gereedschapkist, spatborden en steunen. Al deze werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in de reparatie van graafbakken en het vervangen van messen. Tot slot leveren we ook complete machines zoals veiligheidsrekken voor de vacuumunit.

Rijwerk onderhoud.

Wij voeren al vele jaren werkzaamheden uit aan onderwagens van rupsgraafmachines en minigraafmachines. Dit varieert van het vervangen van een bovenrol tot een compleet rijwerk. We hebben de apparatuur om de spanners te reviseren en onze servicewagens zijn uitgerust om op locatie de werkzaamheden te verrichten. Uiteraard kunnen wij u ook voorzien van een nieuw rijwerk, hiervoor zijn wij partner van ITR.

Airco.

Filius Machines B.V. is uitgerust met een mobiel airco apparaat, hiermee kunnen wij uw grondverzetmachine, zowel in de werkplaats als op locatie voorzien van airco onderhoud. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van een filterdroger of pomp, tot het opnieuw afvullen en op druk brengen van het systeem.

Machinekeuringen.

Sinds de oprichting van ons bedrijf zijn wij een BMWT erkend keurbedrijf. Wij verzorgen zowel ingebruikname keuringen als periodieke keuringen van graafmachines, wielladers, gronddumpers, trilplaten enzovoort.

Een ingebruikname keuring wordt veelal op ons bedrijf uitgevoerd. We maken een hijstabel voor uw machine, stellen de overlastsignalering af en verzorgen alle boeken en papieren.

Een periodieke keuring wordt meestal op locatie uitgevoerd. Onze monteurs komen met de servicewagen zodat kleine tekortkomingen direct in overleg verholpen kunnen worden. In sommige situaties, zoals in de petrochemie, zijn verdere machineaanpassingen zoals een vonkenvanger noodzakelijk. Dit kunnen wij eveneens voor u verzorgen, inclusief alle bijbehorende certificaten.

Voor meer informatie over de machinekeuringen kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij helpen u graag verder.

  
Afdekluiken

Filius maakt sinds enige jaren afdekluiken in eigen beheer. We bouwen dit op een basis van kokerprofiel, wat geplaatst wordt aan de bovenzijde van de bestaande laadbak. Dit heeft tevens het voordeel dat het laadvolume behouden blijft.

Aan deze hoefijzervormige opzetrand komen de luiken te hangen in stalen scharnieren. De luiken zijn opgebouwd uit een stalen frame met daarin kunststof sandwich panelen. Ze worden zo gebouwd, dat de luiken in geopende positie geen vuil op kunnen bouwen tussen beide elementen, waardoor uitscheuren van de scharnieren wordt voorkomen.

Het kopschot wordt opgebouwd uit een 20 MM staalplaat, waarin de aandrijving wordt gemonteerd. Het openen en sluiten geschiedt door 1 dubbel werkende hydraulische cilinder per zijde, wat gekoppeld wordt aan een kinematiek zoals gebruikt op de lepelsteel van een minigraver. Dus geen tandwielen met kettingen en naar keuze gelijkloop ventielen of volgorde ventielen.

Het geheel wordt afgebouwd met leidingwerk en instelbare smoringen, om een soepele bediening te garanderen. De afwerking geschiedt standaard met schuren, grondverf en 2 lagen spuitlak of tegen geringe meerprijs stralen en poedercoaten.

De afdekluiken worden door ons niet alleen gebouwd op Joskin wagens, maar ook verschillende Beco, VGM en Maupu dumpers zijn door ons voorzien van luiken. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor opbouw van degelijke Filius luiken op uw transportwagen.

   a>

Heeft u vragen?